مبانی اینترنت

پروژه درس استاد نیکتا دیهیم

مبانی اینترنت

پروژه درس استاد نیکتا دیهیم

مبانی اینترنت

۱۱ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

با عرض سلام خدمت دوستان عزیزم.

این کامنت که گذاشتم الان براتون، ارائه من سر کلاس هستش که براتون اینجا میزارمش تا بتونید ازش استفاده کنید.

مطمئناً به درد همه شما عزیزان میخوره.


بسیاری از کاربران سرویس ADSL برای استفاده همزمان توسط گجت‌های دیگر، از مودم‌های وای‌فای استفاده می‌کنند. این مودم‌ها که بعضا قوی هم نیستند، ممکن است برخی اوقات کاربران را در آنتن‌دهی و سرعت کلافه کنند. برای تقویت آنتن‌دهی وای فای مودم، به‌طور مختصر در این مطلب پنج راهکار را به شما معرفی می‌کنیم.

 



1
ـ‌ پیدا کردن بهترین مکان برای مودم

اولین و مهم‌ترین مرحله، پیدا کردن بهترین جای ممکن برای مودمتان است. بهترین مکان برای قرار دادن روتر فضایی باز است که علاوه بر برخورداری از ارتفاع مناسب، قرار نگرفتن سر راه سیگنال‌های دیواری است. همچنین توجه داشته باشید اگر از تمام محیط خانه به اینترنت وصل می‌شوید، بهترین مکان برای مودم شما مرکز خانه است در غیر این‌صورت می‌توانید جای مناسب برای مودم را با آزمایش و خطا پیدا کنید.

 

برای یافتن قدرت سیگنال در نقاط مختلف منزل، می‌توانید از نرم‌افزارهای قدرت‌یاب سیگنال مانند Inssider یا نرم‌افزارهای مشابه استفاده کنید. بهتراست نرم‌افزار را روی لپ‌تاپ خود نصب کنید، سپس در نقاط مختلف خانه از دسترسی و کیفیت سیگنال‌های شبکه با خبر شوید. با کنار هم گذاشتن اطلاعات به دست آمده می‌توانید بهترین مکان قرارگیری دستگاه روتر را تشخیص دهید. توجه داشته باشید بهتر است آنتن یا آنتن‌های مودمتان را به صورت عمودی تنظیم کنید.

 

-2 از شر سیگنال‌های مزاحم خلاص شوید

روترهای دیگر فقط دستگاه‌هایی نیستند که روی سیگنال وای‌فای خانگی شما تاثیر می‌گذارند؛ وسایلی مانند تلفن‌های بی‌سیم، مایکرو‌ویوها و دیگر دستگاه‌های بی‌سیم یا موج‌دار تأثیرات منفی بر سرعت و کیفیت سیگنال دریافتی شما می‌گذارد. بنابر این بهتر است مودم خود را نزدیک این وسایل قرار ندهید.

 

همچنین مطمئن شوید مودمتان نزدیک وسیله‌ای فلزی یا آینه بین مودم (روتر) و رایانه، لپ‌تاپ یا کنسول بازی نباشد. اجسام فلزی،‌ آینه و هر وسیله الکترونیکی دیگر که در محدوده فرکانسی 2.4 گیگاهرتز کار کند، باعث کاهش قدرت سیگنال و اختلال در ارتباط و کاهش کیفیت ارتباط می‌شود.

 


 

3ـ تعویض آنتن

معمولا دستگاه‌های روتر با یک آنتن از نوع omni-directional که کیفیت معمولی نیز دارد فروخته می‌شوند، بنابراین اگر می‌خواهید محدوده و جهات پخش شدن سیگنال‌های شبکه بی‌سیم خود را افزایش دهید، می‌توانید با خرید یک آنتن uni-directional قوی‌تر و نصب آن روی دستگاه روتر خود، این کار را انجام دهید. اگر آنتن بهتری را در بازار برای خرید پیدا نکردید،‌ دست‌کم می‌توانید از آنتن‌های بهتر از مدل فعلی، آنتن روتر خود را که به فناوری omni-directional مجهز است، استفاده کنید.

 

4ـ استفاده از ورق‌های آلومینیومی

بیشتر روترها روی خود یک آنتن دارند که اطلاعات و سیگنال‌ها را به همه جهت‌ها ارسال می‌کنند، درست همانند یک لامپ معمولی که نور را پخش می‌کند. در صورتی که از دستگاه روتر خود در مرکز خانه خود استفاده می‌کنید، این ویژگی می‌تواند خیلی مفید باشد، اما اگر روتر شما در گوشه‌ای از خانه قرار دارد، می‌توانید با استفاده از یک ورق آلومینیومی و حتی یک قوطی نوشابه باز شده به صورت ورقه بین دیوار و دستگاه روتر خود از هدر رفتن سیگنال‌ها جلوگیری کنید و آنها را دوباره به سمت محدوده کاری خود برگردانید. البته اگر می‌خواهید بهترین نتیجه را از این ترفند بگیرید، بهتر است کمی روی حالت ورق آلومینیومی در پشت روتر کار کنید و با انتخاب شکل‌های مختلف به بهترین حالت ممکن دست یابید.

 

5 ـ استفاده از سخت‌افزارهای جانبی

افزایش محدوده قابل دسترسی بودن شبکه، یکی دیگر از مواردی است که کاربران شبکه‌های بی‌سیم خانگی به آن نیاز دارند. برای این‌کار بهترین روش ممکن استفاده از سخت افزارهای جانبی است که به چند مورد آن می‌پردازیم:

 

استفاده از دستگاه :WiFi Repeater این دستگاه همان‌طور که از اسم آن پیداست، قابلیت دارد که سیگنال‌های ارسالی دستگاه روتر بی‌سیم شما را دریافت کند. سپس آن را با کیفیت و قدرت اولیه در تمامی جهات پخش کند. بهترین حالت استفاده از این دستگاه در نقاطی است که مرز دریافت سیگنال‌های دستگاه روتر ماست. با این کار می‌توانیم محدوده شبکه خود را بدون نیاز به هیچ سیمی افزایش دهیم.

 

استفاده از یک روتر دیگر: یکی دیگر از روش‌هایی که برای افزایش محدوده‌های شبکه بی‌سیم به شما پیشنهاد می‌کنیم، خرید و استفاده از یک روتر دیگر در کنار روتر فعلی شماست. می‌توان روتر دوم را با یک کابل به شیوه LAN را به روتر اصلی وصل کرد.

 

استفاده از یک Access Point : با استفاده از یک دستگاه نیز می‌توانید به محدوده شبکه بی‌سیم خود وسعت بیشتری بدهید مانند استفاده از WiFi Repeater که در بالا با آن آشنا شدیم. از مزایای این روش می‌توان به قابلیت اتصال سیستم‌های بیشتر به شبکه و از معایب آن می‌توان به قیمت بالای این دستگاه نسبت به یک روتر اشاره کرد.همچنین دستگاه‌هایی برای افزایش کیفیت و برد سیگنال روتر شما به نام Range Extender در بازار موجود است که می‌توانید آن را در فواصل دور هم قرار دهید.


  • یاسر موحدی راد
  • ۰
  • ۰

با نحوه عملکرد موتور های جستجوگر اینترنتی آشنا شوید

 


موتورهای جستجو به دو دسته کلی تقسیم می شوند. موتورهای جستجوی پیمایشی و فهرستهای تکمیل دستی . هر کدام از آنها برای تکمیل فهرست خود از روشهای متفاوتی استفاده می کنند که هر یک را بطور جداگانه در سایت سرزمین دانلود مورد بررسی قرار       می دهیم .

● موتورهای جستجوی پیمایشی یا  Crawler Based Search Engines:

موتورهای جستجوی پیمایشی مانند Google لیست خود را بصورت خودکار تشکیل می دهند. آنها وب را پیمایش کرده و سپس کاربران آنچه را که می خواهند از میانشان جستجو می کنند. اگر شما در صفحه وب خود تغییراتی را اعمال نمایید، موتورهای جستجوی پیمایشی آنها را به خودی خود می یابند و سپس این تغییرات لیست خواهند شد. عنوان، متن و دیگر عناصر صفحه، همگی شامل این لیست خواهند بود.

● فهرستهای تکمیل دستی یا Human Powered Directories:

یک فهرست تکمیل دستی مانند یک Open Directory مثل Dmoz وابسته به کاربرانی است که آنرا تکمیل می کنند. شما صفحه مورد نظر را به همراه توضیحی مختصر در فهرست ثبت می کنید یا این کار توسط ویراستارهایی که برای آن فهرست در نظر گرفته شده انجام می شود.عمل جستجو در این حالت تنها بر روی توضیحات ثبت شده صورت می گیرد و در صورت تغییر روی صفحه وب، روی فهرست تغییری بوجود نخواهد آورد. چیزهایی که برای بهبود یک فهرست بندی در یک موتور جستجو مفید هستند، تاثیری بر بهبود فهرست بندی یک دایرکتوری ندارند. تنها استثناء این است که یک سایت خوب با پایگاه داده ای با محتوای خوب شانس بیشتری به نسبت یک سایت با پایگاه داده ضعیف دارد.

● موتورهای جستجوی ترکیبی با نتایج مختلط:

به موتورهایی اطلاق می شود که هر دو حالت را در کنار هم نمایش می دهند. غالبا، یک موتور جستوی ترکیبی در صورت نمایش نتیجه جستجو از هر یک از دسته های فوق، نتایج حاصل از دسته دیگر را هم مورد توجه قرار می دهد. مثلا موتور جستجوی MSN بیشتر نتایج حاصل از فهرستهای تکمیل دستی را نشان می دهد اما در کنار آن نیم نگاهی هم به نتایج حاصل از جستجوی پیمایشی دارد.

● بررسی یک موتور جستجوی پیمایشی:

موتورهای جستجوی پیمایشی شامل سه عنصر اصلی هستند. اولی در اصطلاح عنکبوت (Spider) است که پیمایشگر (Crawler) هم نامیده می شود. پیمایشگر همینکه به یک صفحه می رسد، آنرا می خواند و سپس لینکهای آن به صفحات دیگر را دنبال می نماید. این چیزیست که برای یک سایت پیمایش شده (Crawled) اتفاق افتاده است. پیمایشگر با یک روال منظم، مثلا یک یا دو بار در ماه به سایت مراجعه می کند تا تغییرات موجود در آنرا بیابد. هر چیزی که پیمایشگر بیابد به عنصر دوم یک موتور جستجو یعنی فهرست انتقال پیدا می کند. فهرست اغلب به کاتالوگی بزرگ اطلاق می شود که شامل لیستی از آنچه است که پیمایشگر یافته است. مانند کتاب عظیمی که فهرستی را از آنچه که پیمایشگرها از صفحات وب یافته اند، شامل شده است. هرگاه سایتی دچار تغییر شود، این فهرست نیز به روز خواهد شد.

از زمانی که تغییری در صفحه ای از سایت ایجاد شده تا هنگامیکه آن تغییر در فهرست موتور جستجو ثبت شود مدت زمانی طول خواهد کشید. پس ممکن است که یک سایت پیمایش شده باشد اما فهرست شده نباشد. تا زمانیکه این فهرست بندی برای آن تغییر ثبت نشده باشد، نمی توان انتظار داشت که در نتایج جستجو آن تغییر را ببینیم. نرم افزار موتور جستجو، سومین عنصر یک موتور جستجو است و به برنامه ای اطلاق می شود که بصورت هوشمندانه ای داده های موجود در فهرست را دسته بندی کرده و آنها را بر اساس اهمیت طبقه بندی می کند تا نتیجه جستجو با کلمه های درخواست شده هر چه بیشتر منطبق و مربوط باشد.

● چگونه موتورهای جستجو صفحات وب را رتبه بندی می کنند؟

وقتی شما از موتورهای جستجوی پیمایشی چیزی را برای جستجو درخواست می نمایید، تقریبا بلافاصله این جستجو از میان میلیونها صفحه صورت گرفته و مرتب می شود بطوریکه مربوط ترین آنها نسبت به موضوع مورد درخواست شما رتبه بالاتری را احراز نماید.البته باید در نظر داشته باشید که موتورهای جستجو همواره نتایج درستی را به شما ارائه نخواهند داد و مسلما صفحات نامربوطی را هم در نتیجه جستجو دریافت می کنید و گاهی اوقات مجبور هستید که جستجوی دقیقتری را برای آنچه که می خواهید انجام دهید اما موتورهای جستجو کار حیرت انگیز دیگری نیز انجام می دهند.

فرض کنید که شما به یک کتابدار مراجعه می کنید و از وی درباره «سفر» کتابی می خواهید. او برای اینکه جواب درستی به شما بدهد و کتاب مفیدی را به شما ارائه نماید با پرسیدن سوؤالاتی از شما و با استفاده از تجارب خود کتاب مورد نظرتان را به شما تحویل خواهد داد. موتورهای جستجو همچنین توانایی ندارند اما به نوعی آنها را شبیه سازی می کنند.پس موتورهای جستجوی پیمایشی چگونه به جواب مورد نظرتان از میان میلیونها صفحه وب می رسند؟ آنها یک مجموعه از قوانین را دارند که الگوریتم نامیده می شود. الگوریتمهای مورد نظر برای هر موتور جستجویی خاص و تقریبا سری هستند اما به هر حال از قوانین زیر پیروی می کنند:

● مکان و تکرار:

یکی از قوانین اصلی در الگوریتمهای رتبه بندی موقعیت و تعداد تکرار کلماتی است که در صفحه مورد استفاده قرار گرفته اند که بطور خلاصه روش مکان تکرار (Location/Frequency Methode) نامیده میشود.

کتابدار مذکور را به خاطر می آورِد؟ لازم است که او کتابهای در رابطه با کلمه «سفر» را طبق درخواست شما بیابد. او در وحله اول احساس می کند که شما به دنبال کتابهایی هستید که در نامشان کلمه «سفر» را شامل شوند. موتورهای جستجو هم دقیقا همان کار را انجام می دهند. آنها هم صفحاتی را برایتان لیست میکنند که در برچسب Title موجود در کد HTML حاوی کلمه «سفر» باشند.موتورهای جستجو همچنین به دنبال کلمه مورد نظر در بالای صفحات و یا در ابتدای پاراگرافها هستند. آنها فرض می کنند که صفحاتی که حاوی آن کلمه در بالای خود و یا در ابتدای پاراگرافها و عناوین باشند به نتیجه مورد نظر شما مربوط تر هستند. تکرار یا Frequesncy عامل بزرگ و مهم دیگری است که موتورهای جستجو از طریق آن صفحات مربوط را شناسایی می نمایند. موتورهای جستجو صفحات را تجزیه کرده و با توجه به تکرار کلمه ای در صفحه متوجه می شوند که آن کلمه نسبت به دیگر کلمات اهمیت بیشتری در آن صفحه دارد و آن صفحه را در درجه بالاتری نسبت به صفحات دیگر قرار می دهند.

● دستور آشپزی:

خب آشپزی چه ربطی به موتورهای جستجو دارد؟ رابطه در اینجاست. همانطور که آشپزهای حرفه ای دستورات آشپزی خود را در لفافه نگه می دارند و مقدار و چگونگی ادویه های افزودنی به غذاهای خود را افشا نمی کنند، چگونگی کارکرد دقیق موتورهای جستجو درباره روشهایی از قبیل مکان تکرار فاش نمی شود و هر موتور جستجویی روش خود را دنبال می کند. به همین دلیل است که وقتی شما کلمات واحدی را در موتورهای متفاوت جستجو می کنید، به نتایج متفاوتی می رسید.برخی موتورهای جستجو نسبت به برخی دیگر صفحات بیشتری را فهرست کرده اند. نتیجه این خواهد شد که هیچ موتور جستجویی نتیجه جستجوی مشترکی با موتور دیگر نخواهد داشت و شما نتایج متفاوتی را از آنها دریافت می کنید. موتورهای جستجو همچنین ممکن است که برخی از صفحات را از فهرست خود حذف کنند البته به شرطی که آن صفحات با Spam شدن سعی در گول زدن موتورهای جستجوگر داشته باشند. Spamming روشی است که برخی از صفحات برای احراز رتبه بالاتر در موتورهای جستجو در پیش می گیرند و آن به این صورت است که با تکرار بیش از حد کلمات بطور عمدی سعی در بر هم زدن تعادل و در نتیجه فریب موتورهای جستجو دارند. آنها سعی دارند که با افزایش عامل تکرار، در رتبه بالاتری قرار بگیرند. موتورهای جستجو راههای متنوعی برای جلوگیری از Spamming دارند و در این راه از گزارشهای کاربران خود نیز بهره می برند.

● عوامل خارج از صفحه:

موتورهای جستجوی پیمایشی اکنون تجربه فراوانی در رابطه با وب مسترهایی دارند که صفحات خود را برای کسب رتبه بهتر مرتبا بازنویسی می کنند. بعضی از وب مسترهای خبره حتی ممکن است به سمت روشهایی مانند مهندسی معکوس برای کشف چگونگی روشهای مکان تکرار بروند. به همین دلیل، تمامی موتورهای جستجوی معروف از روشهای امتیازبندی «خارج از صفحه» استفاده می کنند. عوامل خارج از صفحه عواملی هستند که از تیررس وب مسترها خارجند و آنها نمی توانند در آن دخالت کنند و مساله مهم در آن تحلیل ارتباطات و لینکهاست. بوسیله تجزیه صفحات، موتورهای جستجو لینکها را بررسی کرده و از محبوبیت آنها می فهمند که آن صفحات مهم بوده و شایسته ترفیع رتبه هستند. بعلاوه تکنیکهای پیشرفته به گونه ای است که از ایجاد لینکهای مصتوعی توسط وب مسترها برای فریب موتورهای جستجو جلوگیری می نماید. علاوه بر آن موتورهای جستجو بررسی می کنند که کدام صفحه توسط یک کاربر که کلمه ای را جستجو کرده انتخاب می شود و سپس با توجه به تعداد انتخابها، رتبه صفحه مورد نظر را تعیین کرده و مقام آنرا در نتیجه جستجو جابجا می نمایند.

  • یاسر موحدی راد
  • ۰
  • ۰

تابحال برای شما پیش آمده که عمدا و یا سهوا پنجرهStatus  (وضعیت)Connection  خود را در هنگام برقراری ارتباط با اینترنت مشاهده کرده باشید،اگر کمی به جزئیات موجود در این پنجره دقت کنید مشاهده خواهید کرد که درقسمت پایین این پنجره در داخل کادرActivity  دو آیتم جداگانه به نام هایSent  وReceived  در کنار یکدیگر قرار دارند که در زیر هر کدام از آن ها اعدادی مبنی بر میزان ارسال و دریافت داده (Data) بر حسب بایت (Byte) نوشته شده است که به صورت مداوم در حال افزایش می باشند! همان طور که مطلع هستید در یک ارتباط اینترنتی همواره حجمی از داده ارسال (Send) و در مقابل حجمی از آن نیز دریافت (Receive) می گردد (حال آن که حجم دیتای دریافتی همواره بیش از دیتای ارسالی است!) لذا با افزایش سرعت ارسال و دریافت داده می توان به یک ارتباط اینترنتی پرسرعت دسترسی پیدا کرد که این امر مستلزم استفاده از یک پهنای باند (Bandwidth) گسترده می باشد یعنی همان چیزی که امروزه بیشتر ISP ها (ارائه کننده گان سرویس های اینترنتی) به دنبال آن هستند در اینترنت ماهواره ای بسته به نوع سرویس جهت دریافت داده و یا ارسال/دریافت داده از پهنای باند وسیع ماهواره ها و تکنولوژی دی وی بیDigital Video Broadcasting  استفاده می شود و بدین ترتیب مقادیر داده ها با سرعت بسیار بالایی بین 400kbps الی 2mbps مبادله میگردند! اینترنت ماهواره ای از لحاظ نوع سرویس به دو نوع  Onlineو Offline تقسیم می گردد که خود سرویسOnline  نیز به 2 نوع  One Way و  Two Wayتقسیم بندی می گردد .

اینترنت ماهواره ایOnline  - نوع One Way یا یک طرفه:

در اینترنت ماهواره ای One Way یا یک طرفه بخش مربوط به Receive داده ها با استفاده از Satellite صورت می پذیرد و در نتیجه کاربر قادر خواهد بود که بدون نیاز به اشغال نمودن خط تلفن و با سرعت بسیار بالایی داده ها را با کمک تکنولوژیDVB  و از طریق خطوط یک طرفه دریافت کند با این وجود شما هم چنان نیازمند به استفاده از خطوط تلفنADSL  و یا Wireless خواهید بود چراکه بخش مربوط به Send کردن داده ها هم چنان پای بر جاست و می بایست از طریق یکی از این 3 راه صورت بپذیرد و این مسئله یکی از عمده ضعف های اینترنت ماهواره ای One Way یا یک طرفه به شمار می رود!

جدای از بحث نیاز به خط تلفن جهت ارسال داده ها برای استفاده از این سرویس نخست شما باید یک Account (اعتبار) از یکی از ارائه کنندگان سرویس اینترنت ماهواره ای  EDSL نظیر OpenSky,SkyDSL و... خریداری نمائید که بدین منظور می توانید از دو طریق وارد عمل شوید راه اول این که مستقیما با شرکت های اصلی وارد معامله شده و اقدام به خرید اکانت کنید که در این صورت جدای از بحث قیمت گزاف اکانت ها (به تومان!) و مقرون به صرفه نبودن آن نیاز به تهیه یک کارت اعتباری معتبر (Visa,MasterCardو...) و انتقال وجه از طریق آن خواهید داشت که متاسفانه این امکان در ایران میسر نیست راه دوم هم این هست که از طریق شرکت های داخلی که حکم واسطه بین کمپانی مادر و کاربر رو دارند وارد عمل بشید که در این صورت هزینه خدمات تا حدود زیادی کاهش خواهد یافت .

باید گفت اصول کار در این روش بر مبنای استفاده ازIP  جعلی به کمک سرویس های VPN  یاVirtual Private Network  و دور زدن ISP صورت می پذیرد که به دلیل گسترده بودن بحث از پرداختن به جزئیات آن صرف نظر می کنیم و در حال حاضر اینترنت ماهواره ای یک طرفه در کنار آن چه به عنوان اینترنت آفلاین! در بین کاربران کارت های رسیور (DVB Cards) شهرت پیدا کرده است یکی از متداول ترین انواع اینترنت ماهواره ای در ایران بشمار می رود!

اینترنت ماهواره ای آنلاین - نوع Two Way یا دو طرفه:

در اینترنت ماهواره ای Two Way یا دوطرفه برخلافه اینترنت ماهواره ای یک طرفه کاربر نیازی به استفاده از خطوط تلفن/Wireless/ADSLجهت ارسال دیتا نخواهد داشت،چراکه هر دو بخش مربوط به Send و Receiveداده ها از طریق Satellite  صورت می پذیرد اما نکته مهم این جاست که برای استفاده از این نوع اینترنت ماهواره ای،شما نیاز به تهیه تجهیزات ماهواره ای حرفه ای و البته گران قیمت از قبیل LNB و دیش Offset و... و مهمتر از همه کسب مجوز رسمی از مراجع قانونی خواهید داشت چراکه این نوع اینترنت براحتی قابل ردیابیست و در صورت استفاده غیرقانونی از آن بسرعت تحت پیگرد  قرار خواهید گرفت لذا با توجه به محدودیت های قانونی موجود و هزینه سنگین خرید و راه اندازی تجهیزات مربوطه،استفاده از اینترنت ماهواره ای Two Way در بین کاربران خانگی چندان متداول نمی باشد و بیشتر دستگاه های دولتی من جمله بانک ها و... به استفاده از این نوع اینترنت ماهواره ای روی می آورند!

اینترنت یا دانلود Offline :

گفتن واژه اینترنت آفلاین به این سرویس در واقع یک غلط عامیانه است که به مرور در بین اهالی ماهواره و به خصوص کاربران کارت های DVB رواج پیدا کرده است!

حقیقت امر آنست که برخلاف تصور عموم در این سرویس کاربر هیچ گونه نیازی به برقراری ارتباط با شبکه جهانی اینترنت از طریق خطوط تلفن،ADSL،Wirless و... نخواهد داشت و تنها در اختیار داشتن یک عدد کارت DVB (که دارای کد شناسایی 6 بایتیMac Address  و قابلیت شبیه سازی Network Adaptor باشد) بعلاوه نرم افزارهای ویژه دانلود آفلاین نظیر SkyNet و در نهایت دو فایل به نامهایRegix  و Rules برای استفاده از آن چه به عنوان سرویس اینترنت آفلاین! در ایران رواج پیدا کرده است کفایت میکند!

اصول کار در این سرویس بر مبنای استفاده (یا به عبارت صحیح تر سوء استفاده!) از Mac Address کاربرانی که از سرویس های اینترنت Online استفاده می کنند بعلاوه IP Address سایت های گوناگون می باشد به این ترتیب که با در اختیار داشتن Mac Address کاربران آنلاین،به موازات این که آن ها اقدام به دانلود فایلی از محیط شبکه جهانی اینترنت کنند شما نیز قادر خواهید بود که به کمک نرم افزارهای ویژه دانلود آفلاین به صورت هم زمان و بدون هیچ گونه کم و کاستی مشابه آن فایل را دانلود کنید در مورد سایت ها نیز نحوه عملکرد به همین شکل است،بدین ترتیب که به موازات این که کاربری فایلی را از محیط سایتی که شما IP Address آن را در اختیار دارید دانلود کند،نرم افزار این امکان را به شما می دهد که فایل مربوطه را هم زمان بر روی هارد دیسک کامپیوتر خودتون دانلود کنید!

شایان ذکر است نرم افزارهایی نظیر SkyNet این امکان را به کاربران خود می دهند که با تعیین پسوند و حدود حجم فایل ها بسیار ساده تر و سریع تر به فایل موردنظر خود دسترسی پیدا کنند. از سویی،امروزه بسیاری از سایت های داخلی نیز با جمع آوری مبالغی از کاربران خود،اقدام به راه اندازی سرور اختصاصی دانلود آفلاین کرده اند و این امکان رو به کاربران می دهند که با ارائه لینک،در زمان مقرر شده از سوی سرور،هم زمان اقدام به دانلود فایل مورد نظرشان بکنند.

منبع : مجله الکترونیکی ماهواره

  • یاسر موحدی راد
  • ۰
  • ۰

پادکست چیست؟
در نگاه اول وب سایت و وبلاگ شبیه هم به نظر می رسند، اما دقیق تر که می شویم تفاوت های زیادی را بین این دو می بینیم. وب سایت " جایگاهی در اینترنت است که در آن می توان اطلاعاتی را در مورد سازمانها، شرکت ها و افراد بدست آورد. وبلاگ" وب سایت پویایی است که متعلق به شخص یا اشخاصی است و در برگیرنده اطلاعاتی راجع به موضوع یا موضوعات گوناگون است". پذیرفتن این تعریف ها می تواند شروعی برای مقایسه این دو باشد؛ بدین منظور، ابتدا به مشابهت ها و سپس به تفاوتها می پردازم.
▪ مشابهت های وب سایت و وبلاگ:
 ۱) هردو جایگاهی در فضای سایبری(Cyberspace) هستند و URL منحصر به فردی دارند ۲) هر دو برای انتشار اطلاعات و داده‌ها در فضای سایبری به کار می روند. ۳) محتوای هر دو اطلاعات است و کارکرد اطلاع رسانی دارند. ۴) وبلاگ هم نوعی وب سایت است. ▪ تفاوتهای وب سایت و وبلاگ: ۱) وب سایت ها عمدتا رسمی هستند، اما وبلاگها عمدتا"(یا به کلی) شخصی اند.
 ۲) بروز کردن وب سایت ها نسبت به وبلاگها، نیازمند وقت بیشتری است.
 ۳) وب سایت ها از نظر طراحی ساختار پیچیدای دارند، در حالی که وبلاگها ساده تر ند. مثل لباس رسمی و راحتی می مانند.  
۴) وب سایت ها به موضوعات خاصی می پردازند، در حالیکه وبلاگها تمام وقایع ریز و درشت زندگی را پوشش می دهند.
۵) گفتمان حاکم بر وب سایت ها رسمی است، ولی وبلاگها گفتمانی غیر رسمی دارند.
۶) وب سایت ها معمولا ارتباط یک سویه و و بلاگ ها عمدتا" ارتباط دو سویه با بازدید کنندگان برقرار می‌کنند.
۷) وب سایت ها برای مالکانشان هزینه اقتصادی دارند، در حالی که بیشتر وبلاگها برای بلاگرها رایگان هستند.
 ۸) در وب سایت ها می توان صحبت از محدودیت و سانسور کرد، در حالی که وبلاگها از این نظر بسیار آزاد تردند.
 ۹) وب سایت ها گرایش به سکون و نظم و وبلاگها گرایش به پویایی و بی نظمی دارند.
۱۰) وب سایت ها حال و هوای مدرن و وبلاگ ها حال و هوای پست مدرن دارند.
 ۱۱) راه اندازی وب سایت ها نسبت به وبلاگها به زمان بیشتری احتیاج دارد.(البته نه برای مهندسان
IT) ۱۲) وب سایت ها نمود عقلانیت و وبلاگ ها نمود احساس اند.
 ۱۳) بروز رسانی در وب سایت بیشتر به شکل ایجاد صفحات جدید و در وبلاگ به صورت تولید محتوا صورت می گیرد.
 ۱۴) در وب سایت ها معمولا" اطلاعات بروز رسانی، ثبت نمی شود. در وبلاگها ثبت اطلاعات بروز رسانی اهمیت ویژه ای دارد.
 ۱۵) بروز رسانی وب سایت ها مخصوص افراد حرفه ای است، در حالی که بلاگر ها بدون دانش فنی وبلاگهای خود را بروز می کنند.
 ۱۶) وب سایت ها محل مناسبی برای شکل گیری گروهها و اجتماعات مجازی نیستند، برعکس، وبلاگها محیط مناسبی برای این منظورند.
 ۱۷) کنترل وب سایت ها در اختیار مالکان آن است، ولی بلاگر ها کنترل جزئی بر وبلاگ دارند. در واقع کنترل آنها تابع یک کنترل بزرگتر توسط صاحبان Domain و مدیران کلان وبلاگ است. البته این مورد برای وبلاگهایی که مالکیت Domainآنها شخصی است، صدق نمی کند. و بالاخره اینکه محتوای وب سایت ها در درون صفحات نسبتا" زیادی قرار دارد. برعکس، محتوای وبلاگ ها عمدتا" در صفحه اول و قابل مشاهده متمرکزند. وب سایت ها مثل خانه های مجللی می مانند که ورود به آنها با تشریفاتی همراه است. وبلاگها کلبه های ساده و با صفایی هستند که در آنها به روی همه گشوده است. شما میهمانان سایبری کدام یک را بیشتر می پسندید؟
  • یاسر موحدی راد
  • ۰
  • ۰


همان طور که می دانید یکی از روش های بسیار خوب که در سئوی سایت بی تاثیر نیست این است که یو آر ال ها را بهینه سازی کنید. باید بتوانید کلمات کلیدی را در URL ها بگنجانید تا در جستجو و نتایج مهم باشد. از این رو بسیاری از ادمین ها یا مدیر سایت ها از کلمات کلیدی فارسی در یو ار ال ها استفاده می کنند. البته ما نمی خواهیم بگوییم چه کاری درست و چه کاری اشتباه است چرا که برای هر دو مورد Url های فارسی و انگلیسی مزایا و معایبی بر شمرده شده است اما به نظر می رسد که مزایای یو ار ال های انگلیسی بر فارسی بیش از معایب آن باشد.

برای اینکه بتوانید یو ار ال ها را در وردپرس از فارسی به انگلیسی تغییر دهید می توانید این کار را به طور دستی انجام دهید که البته اگر دانستنی های انگلیسی تان کم باشد باید از یک مترجم انلاین مثل مترجم گوگل نیز استفاده کنید اما به تازگی وردپرس به همراهی مایکروسافت امکانی فراهم آورده است که می توانید به راحتی، از آن برای تبدیل یو ار ال های انگلسی به فارسی و فارسی به انگلیسی استفاده کنید. البته این ابزار تنها برای دو زیان فارسی و انگلیسی نیست بلکه بسیاری از زبان ها را پشتیبانی می کند.

برای شروع کار ابتدا باید یک افزونه به نام WP Permalink Persian To English را در وردپرس خود بیفزایید.

بعد از این باید یک سری تنظیمات روی آن انجام دهید.

در بخش تنظیمات افزونه WP Permalink Persian To English نیاز به این دارید که کلید حساب مایکروسافت خود را اضافه کنید و در اکانت خود نیز برای استفاده از این قابلیت ثبت نام کنید.

اگر در مایکروسافت حساب ندارید سریع می توانید با استفاده از این لینک، صاحب یک حساب شوید:

Sign in to your Microsoft account

بعد از ثبت نام یک ایمیل تاییدی برایتان ارسال می شود که یا می توانید کد مورد نظر را وارد کنید و یا اینکه روی دکمه آبی مثل عکس زیر کلیک کنید تا اکانت شما تایید شود

Untitled

بعد از تایید هویت، با صفحه ای مثل زیر مواجه می شوید. حالا باید ok را بزنید

Microsoft account

بعد از این وارد صفحه ی زیر می شوید:

 

Microsoft account  Home

در این موقع بدون اینکه اکانت خود را ببندید به آدرس مورد نظر برای ایجاد کلید بروید. برای رفتن به این صفحه کلیک کنید تا صفحه زیر برای تکمیل مشخصات باز شود

 

Registration  Microsoft Azure Marketplaceبعد از وارد کردن مشخصات و تیک گذاری مورد نظر ، و تایید مرحله دوم، به شما یک کلید ارائه می شود ( فراموش نکنید زبان را انگلیسی انتخاب کنید چرا که برای زبان فارسی امکان فراهم نیست )

Account Keys  Microsoft Azure Marketplaceاین کلید را که ما دور آن کادر کشیده ایم کپی کرده و در جایی نگهداری کنید تا در تنظیمات افزونه آن را بکار ببرید.

حالا باید سیستم ترجمه ورژن رایگان آن را تنظیم کنید.

برای این کار به این صفحه بروید.

صفحه زیر برایتان باز می شود:

Microsoft Translator  Microsoft Azure Marketplace

در این صفحه می توانید به راحتی پلن های پولی و رایگان مایکروسافت را مشاهده کنید. در پلن رایگان مایکروسافت به شما امکان ترجمه اتوماتیک تا دو میلیون حرف یا کاراکتر را می دهد. برای ترجمه ی بیش از این مورد باید وارد پلن های پولی شوید.

ما قصد دارید پلن رایگان را دنبال کنیم . بنابراین در جایی که فلش را مشاهده می کنید sign up را بزنید.

 

Checkout  Microsoft Azure Marketplace

بعد از این باز دکمه sign up را فشار دهید.

 

Order Complete, Thank You

با این اوصاف سرویس شما فعال می شود که می توانید با کلیک بر لینک آخر، این سرویس را غیر فعال کنید.

اما هنوز در وردپرس شما اتفاقی نیفتاده است. باید وارد افزونه های وردپرس شده، و تنظیمات این افزونه که قبلا و در ابتدای کار نصب کردید را باز کنید.

بعد از باز کردن با صفحه ای مثل زیر روبرو می شوید.

wpppt-screenshot-1

حالا در بخشی که باید کلید را وارد کنید ( microsoft account key ) کلیدی را که ذخیره کرده اید وارد کنید. بعد در بخش from llanguage گزینه ی فارسی و در بخش to language گزینه انگلیسی را انتخاب کنید.

در بخش نوع پست ها، می توانید یو ار ال های پست ها و پیج ها و سایر بخش ها را مشخص کنید. بعد از ارائه تنظیمات می توانید گزینه save را بزنید.

بعد از این وارد بخش افزودن نوشته در کنار لینک یو ار ال شما گزینه ای است که با تیک زدن بر آن ترجمه ها خود به خود صورت می گیرد.

امیدواریم که این افزونه و آموزش مورد نظر توانسته باشد به شما بسیار کمک کند تا سئوی بهتری برای سایت خود داشته باشید.

یکی از مزیت های وجود یو ار ال انگلیسی برای زمانی است که پست های شما حذف می شوند اما با استفاده از سرویس کش گوگل می خواهید پست ها را باز گردانید. وقتی یو ار ال انگلیسی باشد، می توانید لینک را دوباره به درستی و با وضوح زیاد بازسازی کنید


  • یاسر موحدی راد
  • ۰
  • ۰

پس از گذشت مدت زیاد استفاده از اینترنت توسط کاربران اینترنت دنیا ، هنوز حتی بعضی از افراد و یا وب کاران هم ، درک درستی از دامنه های اینترنتی ندارند . هنوز خیلی ها دامنه WS را مخفف Web Site می دانند ! تازگی هم خیلی ها گمان می کنند که دامنه bz از آنجا که دامنه biz پر شده است به بازار اینترنت اضافه شده است و به همان معنای business است !

استفاده از دومین های cc و tv نیز اخیرا در دنیا رایج شده است . و خیلی ها گمان می کنند دامنه tv همان معنی تلویزیون می دهد و برای این اصلا ایجاد شده است ! شاید خیلی از شبکه های ماهواره ای دنیا رسما از این دامنه به عنوان دامنه سایت خود استفاده می کنند که در واقع فعل اشتباهی است .

اما واقعیت چیست ؟! خیلی ساده است . یک فرمول کلی برای دامنه های اینترنتی وجود دارد و آن تعداد حرف دامنه است که تا ۹۹ درصد فرمول درستی است به جز موارد استثنا در دامنه های جدید عمومی . با این دسته بندی به طور کلی دامنه ها در ۴ دسته قرار می گیرند :

 

دسته اول ( ۳ حرفی ) : دامنه های Top Level عمومی یا gTLDs :

 

سه دامنه Com , net , org به عنوان معمول و معروف ترین دامنه های جهانی شناخته می شوند که Com ابتدای کلمه Commerical به معنی تجاری و Net ابتدای کلمه Network به معنی شبکه و org نیز ابتدای واژه organization به معنی سازمان است . هر یک از این دامنه ها باید در جای صحیح خودش استفاده شود . به عنوان یک شرکت که در زمینه خدمات اینترنت فعالیت می کند بهتر است از دامنه Net استفاده کند . این قاعده توسط خیلی از شرکتهای مشهور جهان رعایت می شود .

 

دسته دوم ( ۳ حرفی جدی ) : دامنه های Top Level عمومی جدید ( NEW gTLDs ) :

 

دامنه های Biz ، Info ، Pro ، Aero ، Coop و Museum و Name در این دسته قرار دارند . این دامنه های به منظور رفع نیاز در کمبود اسامی در دامنه های دسته اول ایجاد شده است و میشد گفت دامنه های جدیدی هستند . اخیرا دامنه Info به منظور ترغیب کاربران اینترنتی و صاحبان وب سایتها توسط بعضی از Server های ثبت دامنه دنیا به صورت اشانتیون و یکساله و رایگان ارائه می شود . اما دقت کنید که صرف دامنه info فقط و فقط به صورت یکساله ثبت می شود و سال بعد مجبورید برای تمدید آن مبلغی تقریبا ۱٫۵ تا ۲ برابر دامنه های دسته اول برای آن بپردازید . چون این دامنه از ابتدا یکی از دامنه های گران بوده است و به دلیل عدم استقبال صاحبان وب سایتها از آن به این صورت ارائه می شود . پس اگر جایی دیدید که این دامنه را با قیمتهای پایین مثل ۲۹۰۰ تومان !!! ثبت می کنند حرص نزنید چون سال بعد پول سال قبل را هم از شما میگیرند !!

 

دسته سوم ( ۳ حرفی ) : دامنه های مخصوص sTLDs l ) Top Level ) :

 

این دامنه ها هم جزو دامن های مخصوص و یا به قول معروف سلطنتی اینترنت محسوب می شوند همچون GOV اول کلمه Government به معنی دولت و یا EDU اول کلمه Education به معنی آموزش و یا دامنه های نامرسوم INT یاMIL

 

دسته چهارم ( دو حرفی ) : دامنه های بین المللی کشورهای جهان ( ccTLDs ) :

 

معروف ترین دامنه های اینترنتی دو حرفی متعلق به کشورها یا مناطقی از جهان است که در زیر لیست شده است که اکثرا توسط بعضی از افراد برداشت های نادرستی از آن شده است :

 

WS: Samoa

CC: Cocos

TV: Tuvalu

BZ: Belize و …

به عنوان مثال دامنه IR که توسط مرکز تحقیقات بنیادی زنجان ثبت می شود به عنوان دامنه بین المللی ایران در دنیا شناخته می شود . خوشبختانه در انتخاب این دامنه ، شانس با کشورمان همراه بوده است چرا که در حالی که دیکته سه کشور عراق Iraq یا ایرلند Ireland هر سه با دو حرف Ir شروع شده اما دامنه Ir به ایران اختصاص یافته است و دامنه عراق Iq و ایرلند Ie شده است .

 

آشنایی با شناسه های رایج دامین

 

فرض کنید آدرس سایتی www.sibaweb.ir باشد در این صورت قسمت بعد از www یعنی sibaweb.ir اصطلاحآ Domain یا دامنه نامیده می شود. جهت قرار دادن سایت مورد نظر شما در اینترنت باید حتما Domain شما ثبت شده باشد و بر روی یک فضای اینترنتی بنام هاست Host تنظیم گردد.

دامین یا دامنه دارای انواع مختلفی می باشد که هر یک معمولا برای منظور خاصی مورد استفاده قرار می گیرند که متداولترین آنها عبارتند از :

 

info , .biz , .ir , .org , .net , .com

 

com : مخفف Commercial به معنای تجاری است که اکثراْ جهت استفاده هایی که به شکلی به اموری مانند خرید و فروش، معرفی محصولات، خدمات و مانند آن مربوط می باشند، اختصاص می یابد، اگرچه امروزه بسیاری از سایتهای همه منظوره نیز از نوع com استفاده میکنند.

 

net : (مخفف Network) این نوع Domain معمولاْ توسط شبکه هائی مانند شبکه های اطلاع رسانی، شرکتهای اینترنتی و سایر موارد مشابه مورد استفاده قرار می گیرد .

 

org : (مخفف Non-Profit Organizations) این نوع Domain معمولاْ توسط مؤسسات و سازمانهای غیر انتفاعی که غالباْ فعالیت غیر تجاری (یا حتی تجاری) دارند مورد استفاده قرار می گیرد .

 

biz : (مخفف Business). این نوع Domain خــاص سایتهای شغلی – تجارتی به ویژه خدمات مربوط به تجارت الکترونیکی که به زودی ارزشی بیش از پیش در اینترنت خواهد یافت، ایجاد گشته است .

 

info : (مخفف Information). این نوع Domain در سایت هایی مورد استفاده قرار می گیرد که بنحوی با امر اطلاع رسانی در هر موردی، مرتبط می باشند. این اطلاع رسانی می تواند موارد تجاری و غیر تجاری را شامل گردد. سایتهایی که به اموری از قبیل انواع اطلاع رسانی در رشته هایی مانند علوم، معرفی محصولات، معرفی خدمات و … اختصاص یافته اند، می توانند دارای دامنه ای مانند info. باشند .

 

name : این اولین نوع Domain ای است که خاص افراد (اشخاص حقیقی) ایجاد شده است. در حقیقت کلیه افرادی که به هر منظور شخصی می خواهند برای خودشان Website ایجاد کنند میتوانند از این دامنه استفاده کنند .

 

ws : این نوع Domain مخصوص به دامنه ملی یک کشور است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (WebSite) مورد توجه فراوان قرار گرفته است و همانطور که از نامش بر می آید، می تواند هر نوع وب سایتی را در بر گیرد .

 

us : این نوع Domain مخصوص به دامنه ملی کشور آمریکا است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (us) بمعنی (ما) مورد توجه فراوان قرار گرفته است .

 

tv : این نوع Domain مخصوص به دامنه ملی یک کشور است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (Television) مورد توجه شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای قرار گرفته است و برای این منظور استفاده میگردد .

 

سایر انواع دامین : در حقیقت انواع دیگری از Domain ها وجود دارند که هنوز به اندازه Domain های بالا ، مقبولیت نیافته اند. به طور مثال نوع دیگری از Domain به نام museum. وجود دارد که مخصوص موزه ها می باشد. و یا نوع aero که مخصوص سایتهای مرتبط با حمل و نقل هوایی و یا Mil که مربوط به سایتهای نظامی است .

 

انواع دو حرفی دامنه نمایانگر دامنه های کشوری و ملی میباشند: مانند ir (ایران)، jp (ژاپن)، de (آلمان), uk (انگلیس ) و …. که در انتهای نام Domain ها قرار می گیرند .

 

دامنه های تحت دامنه IR : برای ثبت با دامنه های زیر باید مجوز یا مدارک رسمی مربوطه به همان نوع فعالیت موجود باشد .

 

co.ir : متقاضیان باید دارای شرکت ثبت شده باشند .

 

ac.ir : رای سازمانهای آکادمیک که دارای مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شورای نظارت بر حوزه های علمیه، یا شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند.

 

sch.ir : برای مدارس، موسسات و سایر سازمانهای آکادمیک تحت مجوز وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران.

 

net.ir : برای واحدها یا موسساتی که مقررات رسمی آنها دلالت بر ارائه خدمات شبکه دارد، یا در غیر این صورت، قانونا مجاز به ارائه خدمات شبکه هستند.

 

gov.ir : برای بخشهای اداری و سازمانهای زیرمجموعه قوای مجریه، مقننه و قضاییه جمهوری اسلامی ایران.

 

org.ir : برای سازمانهای غیر انتفاعی رسمی و سازمانهای بین المللی که دولت ایران یا یکی از موسسات آن عضو آنهاست.

 

co.ir : رای همه سازمانها و شرکتهای غیر دولتی دیگر.

 

id.ir : برای اشخاص حقیقی که شهروند یا مقیم قانونی جمهوری اسلامی ایران هستند.

 

دامین فرعیSub Domain

 

معروف ترین دامین فرعی www می باشد. دامینهای فرعی می توانند در DNS Server ایجاد شوند و نیاز به ثبت آنها همانند نام دامین اصلی نیست. البته اگر بخواهید برای یک نام دامین یک دامین فرعی تعریف کنید ابتدا باید نام دامین اصلی آنرا ثبت نمایید .

 

توجه به نکات زیر به هنگام ثبت دامنه لازم است :

 

» عبارت انتخابی تشابه با نام تجاری معروف و معتبر نداشته باشد .

» کوتاه و متشکل از حداقل تعداد حروف باشد .

» تلفظ و بخاطر سپردن آن آسان باشد .

» حتی المقدور با نوع فعالیت سایت ارتباط داشته باشد .

» از اعداد و خط تیره استفاده نشده یا حداقل استفاده صورت گیرد .

» مشابه نام سایت دیگری که موجب سردرگمی بازدید کنندگان شود نباشد .

» برای اطمینان از مالکیت دامنه هنگام ثبت آن بهتر است از قرار گرفتن آدرس پست الکترونیکی خود در قسمت Admin Contact مشخصات دامنه مطمئن شوید .

» حتی المقدور از طریق مراکزی برای ثبت دامنه خود اقدام نمایید که کلمه عبور و مجوز جابجایی و تغییرات را در اختیار شما قرار می دهند .

» حتما شرایط و تعهدات ثبت کننده دامنه و نمایندگیها و همچنین شرایط اختصاصی پسوند مورد تقاضی را مطالعه و از تبعات حقوقی اقدامات خود آگاه شوید .

» هرگز از آدرس مجهول یا غیر واقعی در مشخصات دامنه خود استفاده ننمایید .

» قبل از انتخاب دامنه مطمئن شوید که علامت تجاری یا هر گونه علامت ثبت شده دیگر که متعلق به غیر بوده و شما قانونا مجوز رسمی جهت استفاده از آنرا ندارید در آدرس شما بکار نرفته باشد .

» درصورتی که نام مورد نظر شما قبلا ثبت شده و تاریخ انقضای آن نزدیک است می توانید از خدمات دهنده خود تقاضای خدمات پیش سفارش (Back Order) دامنه را بنمایید .

» هرگز از DNS شرکتها و خدمات دهنده هایی که مجاز به استفاده از آن نمی باشید در دامنه خود استفاده نکنید و ابن مشخصات را بدون مشورت با شخص فنی تغییر ندهید. زیرا هر تغییر در این مشخصات می تواند منجر به غیر فعال شدن سایت شما گردد .

» اعتبار دامنه خود را حتآ المقدور تا یک ماه قبل از سر رسید انقضا تجدید نمایید .

» جهت انتقال دامنه ها از یک ثبت کننده به ثبت کننده دیگر یکماه زودتر از تاریخ انقضا اقدام نمایید .

» به محل و حساسیتهای سیاسی و اقتصادی ثبت کننده خود دقت نمایید، در صورت وجود دعاوی در ارتباط با پسوندهای عمومی و اختصاصی محل دادگاه رسیدگی کننده ، محل ثبت کننده دامنه خواهد بود .

» در ارتباط با استفاده از دامنه قوانین بین المللی و قوانین محلی را همزمان در نظر داشته باشید .

» از خدمات مانیتور مشخصات دامنه یا مخفی نمودن مشخصات خود برای جلوگیری از مزاحمتهای تبلیغاتی و سرقت دامنه خود استفاده نمایید .

  • یاسر موحدی راد
  • ۰
  • ۰

امروزه امنیت کامپیوترهای شخصی و شبکه‌ها از جمله موضوعاتی است که کانون توجه تمامی کاربران و حتی موسسات قرار گرفته است. در یک شبکه کامپیوتری و کامپیوترهای شخصی، سرویس‌ها و پروتکل‌های متعددی نصب و پیکربندی می‌شود. در همین راستا، آشنایی با انواع حملات و تهدیدهای شبکه کمک بسیاری برای ایمن سازی سیستم‌ها خواهد کرد.

 انواع تهدیدها و حملات شبکه‌ های کامپیوتری انواع تهدیدها و حملات شبکه‌ های کامپیوتری

در سیستم‌های کامپیوتری و شبکه برخی از سرویس‌ها دارای استعداد لازم برای انواع حملات بوده و لازم است در مرحله اول و در زمان نصب و پیکربندی آن‌ها، دقت لازم در خصوص رعایت مسائل ایمنی انجام و در مرحله دوم از نصب سرویس‌ها و پروتکل‌های غیرضروری، اجتناب شود. قطعا شناسایی سرویس‌های غیرضروری و انواع حملاتی که مهاجمان با استفاده از آن‌ها شبکه‌های کامپیوتری را هدف قرار می‌دهند، زمینه‌ی بهتری برای برپاسازی و نگهداری شبکه‌های کامپیوتری ایمن و مطمئن را فراهم می‌کند. هنگام وب‌گردی و مشاهده صفحات وب ممکن است اتفاقاتی پشت پرده بیفتد که حتی در ظاهر قابل مشاهده و درک نباشد، این اتفاقات و تغییرات ممکن است سیستم شما را در برابر حملات آسیب‌پذیر کند. خوشبختانه با مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی، کاربران اینترنت با انواع حملات و تهدیدات اینترنت آشنا شده و نحوه ایمن سازی سیستم‌ها در برابر این حملات را فرا می‌گیرند.

می‌توان گفت صفحاتی که دارای دکمه‌های دانلود بیشتر و لینک‌هایی هستند که کاربران را وادار به دانلود می‌کنند، دیگر کمتر سیستم‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهند. زیرا اطلاعات کاربران در این زمینه بیشتر شده و مرورگرها نیز در برابر این حملات آسیب‌پذیر نیستند. البته کسانی هم هستند که در اثر اطلاعات کم و نداشتن آگاهی فریب‌ آگهی‌ها و دکمه‌های دانلود نامربوط را می‌خورند اما باز هم جای امیدی هست که بتوان آگاهی این دسته از کاربران را افزایش داد. حال در ابتدا باید انواع تهدیدها را بشناسیم؛ در این مقاله با انواع ویروس‌ها و اطلاعات ناخواسته‌ای شبیه به آن‌ها آشنا می‌شویم.

Malware: نرم‌ افزارهای مخرب

 انواع تهدیدها و حملات شبکه‌ های کامپیوتری

کلمه Malware مخفف عبارت «Malicious Software» به معنای نرم افزار مخرب است. این نرم افزار حاوی انواع ویروس‌ها و نرم افزارهای جاسوسی است که بدون این که شما متوجه شوید روی کامپیوتر و تلفن هوشمند یا روی دستگاه‌‌های قابل حمل نصب می­‌شود. این برنامه‌‌ها، عامل اصلی توقف اجرای برنامه­‌ها یا هنگ کردن آن‌ها در دستگاه‌ها به شمار آمده و از این برنامه‌ها برای کنترل و نظارت بر فعالیت­‌های کاربران در فضای مجازی استفاده می‌شود. هکرها از این برنامه­‌ها برای دزدیدن اطلاعات شخصی و ارسال اسپم و انجام فعالیت‌های مجرمانه استفاده می‌کنند. هکرها سعی می­‌کنند، کاربران را به کلیک کردن روی لینک­‌هایی که حاوی نرم افزارهای مخرب و جاسوسی است، تشویق کنند. این نرم افزارهای مخرب در کامپیوترهایی که نرم افزارهای امنیتی با کیفیت و قدرتمند در آنها نصب نشده، اجرا می­‌شوند.

مقابله با نصب نرم افزارهای مخرب

  • نصب یک نرم افزار ضد جاسوسی وفایروال مجزا توصیه می‌شود. نرم افزارهای امنیتی، مرورگر اینترنتی و سیستم عامل خود را به گونه­‌ای
  • مکررا نرم افزارهای امنیتی و آنتی‌ویروس‌های خود را بروز رسانی کنید.
  • تنظیم کنید تا به ­صورت خودکار بروز رسانی شوند.
  • در صورت اطلاع از محتوای لینک‌ها، بر روی آن‌ها کلیک کنید، و همچنین بر روی فایل­‌های ضمیمه شده در ایمیل‌های ناشناس کلیک نکنید؛ مگر آن که فرسنتده ایمیل را بشناسید.
  • کلیک کردن بر روی لینک­‌ها و فایل­‌های ضمیمه، حتی در ایمیل­‌هایی که به نظر می­‌رسد از طرف دوستان و یا خانواده فرستاده شده است می‌­تواند باعث نصب نرم افزارهای مخرب در کامپیوتر شود.
  • نرم افزارها را تنها از وب‌سایت‌هایی که می­‌شناسید و به آنها اطمینان دارید، دانلود و نصب کنید.
  • دانلود کردن بازی­‌های رایگان و برنامه­‌های به اشتراک گذاری فایل و نوار ابزارهای شخصی در ظاهر جذاب و فریبنده هستند؛ اما نرم افزارهای مخرب اغلب با نرم افزارهای رایگان دانلود می­‌شوند.
  • دانلودهای ناخواسته را به حداقل برسانید.
  • اطمینان حاصل کنید که امنیت مرورگر شما به قدری بالاست که قادر به شناسایی دانلودهای ناخواسته است.
  • پنجره‌های پاپ‌آپ را مسدود کنید و بر روی لینک­‌هایی که در پنجره‌های پاپ‌آپ ظاهر می­‌شود، کلیک نکنید.
  • از اطلاعات خود به طور مرتب، نسخه پشتیبان تهیه کنید.

در هر حال اگر شک می‌کنید که سیستم‌ به نرم‌ افزارهای مخرب آلوده شده حتما از انجام خرید اینترنتی و فعالیت بانکی و هر فعالیتی که نیازمند وارد کردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، رمز عبور و سایر اطلاعات مهم است، اجتناب کرده و آنتی‌ویروس خود را بروز رسانی کنید؛ نرم افزار آنتی ویروس را به گونه‌ای تنظیم کنید تا کامپیوتر شما را از لحاظ وجود هر نوع ویروس و نرم افزار جاسوسی بررسی کند.

ویروس‌ها

 انواع تهدیدها و حملات شبکه‌ های کامپیوتری

ویروس‌ کامپیوتری، نرم افزاری است که دائما از خود کپی می‌گیرد و آن‌ها را در فایل‌ها و برنامه‌های دیگر قرار می‌دهد. این فایل‌ها پس از وارد شدن به کامپیوتر اقدامات غیرمنتظره‌ای انجام می‌دهند. با وجود این که همه ویروس‌ها خطرناک نیستند، ولی بسیاری از آن‌ها با هدف تخریب انواع مشخصی از فایل‌ها، برنامه‌های کاربردی یا سیستم عامل نوشته شده‌اند. ویروس‌ها هم مشابه همه برنامه‌های دیگر از منابع سیستم مانند حافظه و فضای دیسک سخت، توان پردازنده مرکزی و سایر منابع بهره می‌گیرند و می‌توانند اعمال خطرناکی را انجام دهند؛ به عنوان مثال فایل‌های روی دیسک را پاک کرده و یا کل دیسک سخت را فرمت کنند. همچنین یک ویروس می‌تواند مجوز دسترسی به دستگاه را از طریق شبکه و بدون احراز هویت فراهم کند. ویروس همیشه خود را به یک فایل اجرایی یا فایلی که طراحی شده تا با برنامه‌ای خاص باز شود، وصل می‌کند. او همیشه برای فعال شدن نیاز به اجرا شدن برنامه میزبانش دارد و اگر این اتفاق نیفتد، ویروس همیشه خفته خواهد ماند. هنگامی که برنامه میزبان اجرا شود، ویروس هم کار خود را شروع می‌کند. ویروس‌ها ممکن است برخی مواقع اثرات منفی و نا‌خواسته‌ای داشته باشند. آن‌ها می‌توانند به گونه‌ای به نرم افزار‌ها آسیب برسانند که دیگر درست اجرا نشوند، فایل‌ها را پاک می‌کنند و حتی ممکن است کاری کنند تا کامپیوتر دچار نقص فنی شده، آهسته کار کرده یا کرش کند، حتی باعث می‌شود تا سیستم به طور تصادفی از اول راه اندازی شود.

آنتی ویروس‌ها هنگام اجرا یا دانلود فایل آسیب دیده، می‌توانند ویروس را شناسایی و حذف کنند. معمولا آنتی ویروس‌ها ابتدا محتوای رم و هارد دیسک را کاملا بررسی می‌کنند و سپس آن را با دیتابیس الگوریتم‌ها و هش‌ها مقایسه می‌کنند و هر کدام که به نوعی منحصر به فرد باشد به عنوان ویروس شناسایی می‌شود. برخی از آنتی ویروس‌ها ممکن است فایلهای باز و حتی فایلهایی را که توسط ایمیل فرستاده می‌شوند چک کنند. باید برای تشخیص ویروس‌های جدید آنتی ویروس‌ها را مرتبا به روز رسانی کرد.

Adware: ابزارهای تبلیغاتی

 انواع تهدیدها و حملات شبکه‌ های کامپیوتری

این ابزارها به عنوان ابزارهای تبلیغاتی مزاحم شناخته می‌شوند که توسط هکرهای آنلاین برای به دست آوردن غیر قانونی پول زیاد توسعه می‌یابند. این ابزارهای تبلیغاتی مزاحم معمولا همراه با نرم افزارهای رایگان کاربران را وادار می‌کنند تا آن‌ها را از وب‌سایت‌های مشکوک دانلود کنند. زمانی که کاربر در حال گشت و گذار در اینترنت است، تعدا زیادی از پاپ‌آپ‌ها، لینک‌ها و دیگر تبلیغات مزاحم نمایش داده می‌شود. این ابزارها برای کاربران بسیار آزاردهنده هستند، زیرا لینک‌های موجود در این تبلیغات آلوده هستند. به واسطه‌ی کلیک روی این تبلیغات، کاربر به سایت دیگری هدایت شده و کامپیوتر در معرض خطر قرار می‌گیرد. این ابزارهای تبلیغاتی مزاحم و زننده، ترافیک وب کاربر را جمع آوری کرده و آن‌ها را برای دیگر وب‌سایت‌های مشکوک منتقل می‌کنند. همیشه تبلیغات و مزاحم‌های اینترنتی در کامپیوترها باعث نارضایتی کاربران می‌شود، گاهی می‌توان از نصب آن‌ها جلوگیری کرد ولی در بعضی موارد به صورت خودکار نصب می‌شوند و ایجاد مزاحمت‌ها و نارضایتی فراوان می‌کنند، از این دسته می‌توان به انواع نوار ابزارها اشاره کرد که اکثرا هنگام نصب نرم افزار‌ها همراه با برنامه روی ویندوز نصب می‌شوند و گاهی بسیاری از تنظیمات را نیز تغییر می‌دهند، مانند موتور جستجو یا صفحه خانگی.

تروجان و درب‌های پشتی

 انواع تهدیدها و حملات شبکه‌ های کامپیوتری

 تروجان، برنامه مخربی است که به صورت یک نرم افزار جالب به نظر می‌رسد. برخلاف ویروس‌ها، تروجان‌ها تکثیر نمی‌شوند؛ ولی به‌‌ اندازه ویروس‌ها مخرب هستند. لغت تروجان برگرفته از افسانه‌ی یونانی جنگ تروجان است. در این داستان یونانی‌ها از طریق هدیه دادن اسب چوبی بزرگی به دشمنانشان، تعدادی سرباز به قلعه‌ی آن‌ها فرستادند؛ سپس این سرباز‌ها از داخل اسب بیرون آمده و در قلعه را باز کردند تا دیگر افراد به داخل قلعه بیایند و قلعه را فتح کنند. این مثال دقیقا عملی است که تروجان با کامپیو‌تر شما انجام می‌دهد. تروجان ابتدا به قسمت‌های مختلف نفوذ می‌کند، سپس راهی برای آسیب به آن‌ها پیدا خواهد کرد. انواع مختلفی از تروجان‌ها وجود دارد:

  • تروجان کنترل دسترسی «RTA»: برای فراهم کردن دسترسی مهاجمان به کنترل کامل سیستم کامپیوتر قربانی، طراحی شده است.
  • تروجان مخرب: این نوع از تروجان‌ها برای تخریب و حذف فایل‌ها طراحی شده‌اند و از این جهت بسیار شبیه به ویروس‌ها هستند. آن‌ها اغلب با نرم افزارهای آنتی ویروس قابل ردیابی نیستند.
  • تروجان‌های پراکسی: این نوع از تروجان‌ها برای تخریب برنامه‌های کامپیوتر قربانی، به عنوان پراکسی سرور، طراحی شده‌اند. ورود تروجان‌ها از این طریق اجازۀ هر عملی را در کامپیو‌تر شما، به مهاجمان می‌دهد، از جمله: کلاهبرداری از کارت‌های اعتباری و فعالیت‌های غیر قانونی و حتی استفاده از کامپیو‌تر شما برای فرستادن حمله‌های خطرناک به دیگر کامپیوترهای شبکه.
  • تروجان‌های FTP: این تروجان‌ها پورت ۲۱ کامپیو‌تر شما را باز می‌گذارند و به مهاجمان اجازه اتصال به کامپیو‌تر شما و استفاده از FTP را می‌دهند.
  • تروجان مخرب نرم افزارهای امنیتی: این تروجان‌ها، نرم افزار امنیتی کامپیو‌تر، مانند آنتی ویروس‌ها یا دیوارهای آتش‌ را بدون اینکه شما متوجه شوید، متوقف می‌کنند یا از بین می‌برند. این نوع از تروجان اغلب با دیگر انواع تروجان ترکیب می‌شوند و آثار بسیار مخربی دارند.

درب‌های پشتی همان گونه که از نام آن معلوم است یک راه نفوذ پیش بینی نشده برای ورود غیر مجاز ایجاد می‌کنند. درپشتی نوعی بدافزار است که به ظاهر برنامه‌ای ساده و سالم است ولی در شرایطی خاص زمینه ورود و دسترسی مهاجمان به داده‌های سیستمی را که روی آن نصب شده است مهیا می‌کند. درهای پشتی به سه دسته فعال، غیرفعال و حمله‌ بنیان تقسیم می‌‌شوند: درهای پشتی‌ را که منتظر رسیدن دستورات از طریق درگاه‌ها می‌شوند غیرفعال می‌نامند. درهای پشتی فعال خودشان آغازگر ارتباط با میزبان‌های دیگر هستند. درهای پشتی حمله‌بنیان به درهایی گفته می‌شود که با استفاده از حمله‌ای مبتنی بر کدهای مخرب به دسترسی‌های لازم می‌رسند. برای جلوگیری از این نوع آسیب پذیری موارد زیر را رعایت کنید:

  • هرگز پیوست ایمیل‌های دریافتی را از سوی کاربران ناشناس باز نکنید.
  • در بسیاری از وب‌سایت‌ها کلیدهایی با عنوان دانلود در نزدیکی لینک‌های واقعی دانلود وجود دارد. حتما قبل از کلیک کردن روی آن‌ها از هدف آن لینک‌ها، با نگه داشتن ماوس و مشاهده آدرسی که با کلیک کردن به آن هدایت خواهید شد، مطمئن شوید.
  • از نصب نرم افزارهای ناشناخته و نرم افزارهایی که نیاز ندارید خودداری کنید و در صورت نیاز به نرم افزار جدید حتما از منابع تایید شده مانند وب‌سایت‌های رسمی تولید کننده نرم افزار یا وب‌سایت‌های شناخته شده در زمینه معرفی نرم افزارها، سورس آنها را تهیه کنید و در صورت ناآگاهی با اشخاص مطلع مشورت کنید.

Spyware: نرم افزارهای جاسوسی

 انواع تهدیدها و حملات شبکه‌ های کامپیوتری

Spyware نرم افزاری است که اقدام به جمع آوری اطلاعات شخصی بدون آگاهی و یا اجازه کاربران می‌کند. برخی از برنامه‌های Spyware، قادر به ردیابی و تشخیص اطلاعات تایپ شده از طریق صفحه کلید نیز هستند. با توجه به انجام پردازش‌های اضافی توسط اینگونه نرم افزارها، سیستم‌های کاربران کند و کارآیی آنان به طرز محسوسی کاهش خواهد یافت. در صورت دریافت موزیک از طریق برنامه‌های اشتراک فایل، بازی‌های رایگان از سایت‌های ناامن یا سایر نرم افزارها از منابع ناشناخته، شرایط لازم به منظور نصب این گونه نرم افزارها و در نهایت آلودگی سیستم فراهم می‌شود. نرم‌افزارهای جاسوسی، برنامه‌ کامپیوتری است که اطلاعات شما را بطور پنهانی جمع‌آوری و آن‌ها را در اختیار تبلیغ‌کنندگان یا هر کسی که می‌تواند از این اطلاعات استفاده قرار می‌دهد. نوع اطلاعاتی که از کامپیوتر شما جمع‌آوری می‌شود متفاوت است. بعضی نرم‌افزارهای جاسوسی فقط اطلاعات سیستمی شما را جمع می‌کنند و بعضی از نرم‌افزارهای جاسوسی اطلاعات شخصی را جمع‌آوری می‌کنند، مثلا ردگیری عادات و علایق شما در هنگام کار با اینترنت یا گاهی بدتر، با فایلهای شخصی شما سروکار دارند. از این اطلاعات برای مقاصد مختلف استفاده می‌شود.

Scareware: ترس‌افزار

 انواع تهدیدها و حملات شبکه‌ های کامپیوتری

 scareware یا ترس افزار برنامه‌ی کامپیوتری است که به عنوان بدافزار شناخته می‌شود. این بدافزار برای آسیب زدن یا مختل کردن یک سیستم کامپیوتری طراحی می‌شود. به بیان دقیق‌تر نه تنها به سیستم کاربر آسیب می‌زند بلکه او را می‌ترساند و مجبور می‌کند که با استفاده از کارت اعتباری خود خرید انجام دهد. Scareware معمولا با استفاده از یک سری ترفند، کاری می‌کند که کاربر تصور کند سیستمش به یک ویروس کامپیوتری یا دیگر برنامه‌های مخرب آلوده شده است و تنها برنامه scareware است که می‌تواند آن را پاکسازی کند. به محض اینکه کاربر این برنامه را دانلود و نصب کرد ممکن است برنامه مخرب دیگری نیز همزمان روی کامپیوتر نصب شود که می‌تواند اطلاعات شخصی کاربر را برباید یا به سیستم کاربر از راه دور دسترسی داشته باشد و از این طریق حملات دیگری را اجرا کند. اما ممکن است هدف بدافزار تنها واریز پول به حساب تولید کننده آن از طریق خرید یک برنامه ضد ویروس یا برنامه افزایش کارایی سیستم یا دیگر برنامه‌های قانونی باشد. در مجموع می‌توان گفت scareware با ترساندن کاربر او را مجبور می‌کند تا برنامه ‌ی مخربی را روی سیستمش نصب کند یا با پرداخت هزینه نرم افزار خاصی را بخرد.

Worms: کرم‌ها

 انواع تهدیدها و حملات شبکه‌ های کامپیوتری

کرم‌های کامپیوتری گروهی از بدافزارها هستند که از شبکه‌های کامپیوتری برای فرستادن کپی‌هایی از خودشان برای دیگران استفاده می‌کنند. آن‌ها از نقص‌های سیستم عامل و نرم افزارهای موجود روی کامپیوتر برای نفوذ به آن استفاده می‌کنند. کرم‌ها با ویروس‌ها تفاوت دارند. ویروس‌ها با اتصال به برنامه‌ها‌ی دیگر منتقل و تکثیر می‌شوند. اما کرم‌ها بی‌نیاز از برنامه‌های دیگر می‌توانند خودشان را به طور مرتب در کامپیوتر میزبان یا دیگر کامپیوترهای مرتبط کپی کنند و جابجا شوند. کرم‌ها معمولا به شبکه‌ها آسیب می‌زنند. برای مثال از پهنای باند کاربران برای فرستادن کپی‌هایی از خودشان برای دیگران استفاده می‌کنند. برخی از کرم‌های کامپیوتری مخرب نیستند، فقط از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر تکثیر می‌شوند بدون اینکه تغییری در سیستم عامل آن‌ها ایجاد کنند. البته اگر این تکثیر زیاد باشد، می‌تواند با پرکردن هارد یک کامپیوتر یا مصرف کردن پهنای باند شبکه، مشکلات جدی به بار آورد.کرم‌ها مانند هر برنامه دیگر از یک سری کد تشکیل شده‌اند. گروهی از کدها مسئول تکثیر کرم هستند. بقیه کدها که نقشی در تکثیر ندارند Payload نامیده می‌شوند. این کدها وظایفی مانند حذف فایل‌های کامپیوتر، ارسال آن‌ها از طریق ایمیل یا آسیب‌های دیگری دارند. یکی از رایج‌ترین payloadها، کدهای تولید درپشتی «Back door» روی سیستم هستند.

ایمن سازی سیستم

 انواع تهدیدها و حملات شبکه‌ های کامپیوتری

 طبقه‌بندی ویروس‌ها و کرم‌ها به این موارد ختم نمی‌شود؛ در حال حاضر بسیاری از انواع تهدیدهای کامپیوتری وجود دارد که حتی شناخته نشده‌اند و در صورت شناسایی نامی برای آن‌ها وجود ندارد. ممکن است برخی از این فایل‌ها در هیچ‌ کدام از طبقه بندی‌های مذکور قرار نگیرند یا حتی ترکیبی از انواع مختلف ویروس‌ها و کرم‌ها باشد. شناسایی تهدیدات کرم‌ها و ویروس‌ها عملیات ساده‌ای نبوده و در این رابطه باید از رویکردهای کاملا پویا و مبتنی بر آخرین دستاوردهای تکنولوژی استفاده شود. استفاده و بکارگیری وصله‌های امنیتی ارائه شده در عین مفید بودن به منظور مقابله با مشکل امنیتی ایجاد شده، می‌تواند زمینه بروز مسائل و اثرات جانبی غیرقابل پیش بینی را فراهم کند. در این رابطه لازم است به این نکته مهم نیز اشاره شود که پس از ارائه یک Patch امنیتی، مدت زمان زیادی طول خواهد کشید که مدیران سیستم یا شبکه مشکل تمامی سیستم‌های آسیب پذیر خود را برطرف کنند. مدت زمان برطرف سازی مشکلات و اشکالات بوجود آمده در برخی موارد می‌تواند ماه‌ها یا حتی سال‌ها پس از ارائه وصله امنیتی بطول انجامد. در هر صورت بروزرسانی مکرر سیستم عامل توصیه می‌شود.

  • یاسر موحدی راد
  • ۰
  • ۰

افرادی که به لپ تاپ، تلفن همراه هوشمند و تبلت‌ها معتاد هستند در مورد خطرات وای‌فای هشدارها را جدی بگیرند. بررسی محققان جهانی نشان می‌دهد که استفاده از اینترنت وای‌فای سلامت شما را تهدید می‌کند.

 

اگر از کاربران مشتاق اینترنت سؤال کنید که یکی از اختراعات مهم بشر چیست، به‌طور حتم بین گزینه‌های مختلف از وای فای هم نام می‌برند. اینترنت پر سرعت و بدون سیم به راحتی ما را به دنیای مجازی بزرگی متصل می‌کند تا با افراد مختلف در ارتباط باشیم و اطلاعات مورد نیازمان را راحت‌تر و بدون نیاز به کابل و سیم دریافت کنیم. اما در مورد سلامت این اینترنت‌ها حرف و حدیث‌هایی وجود دارد.

 

شاید برای‌تان جالب باشد بدانید که تکنولوژی وای‌فای برای اولین بار در سال 2007 به دنیای مجازی معرفی شد و از آن زمان تا کنون محققان هم بیکار ننشسته‌اند و تحقیقات مختلفی انجام داده‌اند که نتایج این پژوهش‌ها تا حدودی شما را متعجب می‌کند. وای‌فای می‌تواند اثرات منفی مختلفی را بر سلامت مغز بر جای بگذارد که این موضوع در مورد کودکان بیشتر اهمیت دارد. سردرد، خستگی، اختلالات خواب، مشکلات گوارشی، اختلال در عملکرد مغز و حافظه، استرس و حتی افسردگی را به وای فای و اشعه‌های آن نسبت می‌دهند. پس بعضی از خطرات را جدی بگیرید و خودتان را از صبح تا شب به اینترنت بی‌سیم وای فای وابسته نکنید.

 

 

ارتباط وای فای با بی‌خوابی
تا به حال برای‌تان پیش آمده که شب‌ها بعد از ساعت‌ها کار کردن با اینترنت گوشی موبایل بی‌خوابی سراغ‌تان آمده باشد؟ البته این موضوع مشکل تازه‌ای نیست و پژوهشگران از سال 2007 درمورد ارتباط بین وای فای و تاثیر آن بر الگوی خواب تحقیقاتی را انجام داده‌اند. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد امواج با طول موج پایین که از تلفن‌های همراه ساطع می‌شود، بر خواب شما تاثیرگذار است. در واقع افرادی که در معرض اشعه‌های الکترومغناطیسی قرار دارند در الگوی خواب‌شان تغییرات قابل توجهی دیده می‌شود و نسبت به سایرین دیرتر به خواب می‌روند.

 

این پرتوها بر مغز تاثیر می‌گذارند.بنابراین متخصصان به شما توصیه می‌کنند هنگام خواب تلفن همراه باامواج وای فای را نزدیک خودتان قرار ندهید یا هنگام خواب مودم‌تان را خاموش کنید تا هیچ سیگنالی در اطراف شما وجود نداشته باشد و در برنامه خواب تان مشکلی ایجاد نشود.در بسیاری از افراد کمبود خواب احتمال بروز سایر مشکلات جدی و بیماری‌های دیگری را به دنبال دارد. افسردگی یا فشار خون بالا هم با نداشتن خواب کافی در ارتباط است.

 

 

تاثیر منفی بر رشد کودکان
وقتی کودکان به‌طور مداوم در معرض اشعه‌های وای فای قرار می‌گیرند در سیستم رشد آنها اختلالاتی ایجاد می‌شود. یافته‌های پژوهشگران استرالیایی این گفته را تایید می‌کند. در حقیقت این اشعه‌ها سنتز پروتئین‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بدین ترتیب در فرآیند رشد مشکلاتی به‌وجود می‌آورد. در نتیجه ممکن است کودکان و نوجوان در سنین رشد پیشرفت قابل توجهی نداشته باشند و نسبت به سایر همسن و سالان‌شان کوتاه‌تر بمانند. بنابراین به والدین توصیه می‌شود در مورد استفاده فرزندان‌شان از اینترنت وای فای محدودیت‌هایی در نظر بگیرند تا کودکان از صبح تا شب مشغول کار کردن با انواع و اقسام وسایل الکترونیکی مانند موبایل، تبلت و لپ‌تاپ نباشند.

 

تاثیر در باروری مردان و زنان
شاید به گوش‌تان رسیده باشد که گرمای ایجاد شده در لپ‌تاپ‌ها در طولانی مدت بر قدرت باروری مردان تاثیر می‌گذارد. در حال حاضر پژوهشگران به مردان هشدار می‌دهند که در زمینه بروز مشکلات باروری فقط لپ‌تاپ‌ها را مقصر ندانند. نتایج بررسی‌های انجام شده در انسان و حیوانات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که قرار گرفتن درمعرض اشعه‌های وای فای تاثیرات منفی بر جای می‌گذارد.

 

نکته دیگر این است که فقط مردان در معرض ناباروی قرار ندارند، بلکه وای فای قدرت باروری خانم‌ها را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد . در نتیجه جنین شکل نمی‌گیرد. علاوه بر این یک موسسه پژوهشی سوئدی که در این زمینه تحقیقاتی انجام داده به خانم‌های باردار هم توصیه می‌کند که با اینترنت بی‌سیم به دستگاه‌های الکترونیکی مختلف متصل نشوند و خودشان را از محیط‌هایی که اشعه وای فای وجود دارد دور نگه دارند.

 

با سرطان ارتباط دارد؟
یکی از سؤالاتی که بعضی از کاربران وای فای را نگران کرده در مورد احتمال سرطان‌زا بودن وای فای است. در واقع سرطان‌زا بودن وای فای هنوز به اثبات نرسیده و در این زمینه اتفاق نظر مشخصی درمیان پژوهشگران و محققان جهانی وجود ندارد. با این وجود نتایج بررسی‌ها روی نمونه‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض اشعه‌های الکترومغناطیسی احتمال بروز تومور‌های سرطانی را افزایش می‌دهد. به هر حال هنوز تحقیقات کمی روی نمونه‌های انسانی صورت گرفته است.

 

 
اختلال در عملکرد مغز
تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد کودکانی که در معرض اشعه‌های وای فای قرار دارند نسبت به سایرین تمرکز کمتری داشته و مغزشان عملکرد پایین‌تری دارد. دلیلش این است که وای فای، فعالیت‌های مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد. البته فقط کودکان نیستند که مغزشان تحت تاثیر اشعه‌ها قرار می‌گیرد، بلکه وای فای زنان را بیش از مردان مورد هدف قرار می‌دهد. در یک تحقیق 15 مرد و15 زن داوطلب مورد بررسی قرار گرفتند و برای همه آزمون مشابهی برای سنجش حافظه در نظر گرفته شد. در ابتدا همه آنها در شرایطی آزمایش شدند که هیچ نوع اشعه وای‌فای در محیط وجود نداشت.

 

در این شرایط وضعیت هر دو گروه مشابه بود اما در مرحله بعد این افراد به مدت 45 دقیقه در معرض اشعه وای‌فای 2.4 گیگاهرتز قرار گرفتند و در همین زمان مشغول پاسخ‌دهی به تست حافظه بودند. در این شرایط وضعیت مغز هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفت و معلوم شد که فعالیت خانم‌ها و سطح انرژی‌شان نسبت به مردان به‌طور قابل توجهی تغییر کرده است. این نکته برای خانم‌ها متاثرکننده است اما باید به مردها هم هشدار دهیم که خیال‌شان خیلی راحت نباشد و آنها هم اگر در معرض مداوم اشعه‌های وای فای باشند، تغییر ناخوشایندی در عملکرد مغزشان دیده می‌شود.

 

چطور از خطرات وای فای در امان بمانیم؟
این روزها همه ما با شبکه‌های اینترنت‌های مختلف محاصره می‌شویم و از محیط‌های کاری گرفته تا سایر فضاهای عمومی و حتی خانه و اتاق شخصی‌مان، از این خطرها در امان نیستیم. به همین دلیل دوری از اشعه‌هایی که در مورد خطرات‌شان حرف وحدیث‌هایی وجود دارد، دشوار به نظر می‌رسد. یکی از ساده‌ترین روش‌های کاهش خطرات این است که لپ‌تاپ، موبایل و تبلت‌ها را در نزدیکی بدن‌تان نگه ندارید و بعد از اینکه کارتان با این وسایل تمام شد، از آنها فاصله بگیرید. اگر از این دستگاه‌ها استفاده نمی‌کنید لزومی ندارد که از صبح تا شب در اطراف‌تان روشن باشند. به سرعت آنها را خاموش کنید تا ضمن استفاده از تکنولوژی، سلامتی‌تان را به خطر نیندازید.
  • یاسر موحدی راد
  • ۰
  • ۰

تفاوت های «وایرلس» و «وای-فای» چیست؟ - آکا

تفاوت های وایرلس و وای-فای چیست؟ - آکا,فیبر نوری, Wi Fi , وایرلس چیست, وای فای چیست

امروزه هر دو واژه Wi-Fi و Wireless خیلی مورد استفاده قرار می گیرند و بسیاری از کاربران هنگام خرید موبایل و مودم ADSL با آنها مواجه می شوند. واقعیت آن است که هنوز بیشتر افراد نمی دانند...
 
امروزه هر دو واژه Wi-Fi و Wireless خیلی مورد استفاده قرار می گیرند و بسیاری از کاربران هنگام خرید موبایل و مودم ADSL با آنها مواجه می شوند. واقعیت آن است که هنوز بیشتر افراد نمی دانند که اینترنت بیسیم (Wireless Internet) چیست و چه تفاوتی با Wi-Fi دارد!
امروزه اتصال به اینترنت به دو صورت با سیم و بی سیم انجام می‌شود: * انواع اتصال باسیم: انواع اتصال با سیم، ADSL، کابل، و فیبر نوری می‌باشد. این نوع اتصال به اینترنت هم ارزان است و هم پرسرعت و غالبا در مکانهایی که امکان اتصال تجهیزات به وسیله‌ سیم به سرویس دهنده‌ اینترنت وجود دارد مانند خانه ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد. * انواع اتصال بدون سیم: در مکان های دور افتاده که امکان اتصال باسیم وجود ندارد می توان از اینترنت ماهواره‌ای استفاده کرد. این نوع اینترنت سرعت کمتر و محدودیت هایی نسبت به اتصال باسیم دارد ولی در جایی که امکان اتصال باسیم نیست ممکن است بهترین راه همین باشد.اینترنت بی سیم از سیگنال های تلفن همراه برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کند و در دستگاه های قابل حمل استفاده می‌شود. فناوری های مختلفی در این نوع اتصال استفاده می شود که با نام های 3G و 4G یا اینترنت نسل سوم و چهارم شناخته می شوند. این نوع اتصال به اینترنت از نوع با سیم، کندتر و گران‌تر است.
* وای-فای (Wi-Fi) وای- فای، مخفف عبارت Wireless Fidelity است و کارکرد آن مانند Bluetooth  است یا به عبارتی یکی از استانداردهای Bluetooth به شمار می آید. ارتباط Wi-Fi برای کاربران جذابیت بیشتری دارد چرا که بر پایه اینترنت بی سیم کار می کند و موجب می شود تا کاربران بتوانند در هر مکانی از طریق Laptop به اینترنت متصل شوند. به تعریفی دیگر  Wi-Fi یک فناوری شبکه بیسیم است که برای اتصال رایانه ها و دستگاه های دیجیتالی از آن استفاده می کنند.در قدیم تنها راه اتصال رایانه ها به یکدیگر استفاده از کابل شبکه بود که علاوه بر زحمات زیاد، محدودیت های فیزیکی زیادی برای کاربران ایجاد می کرد اما به وسیله‌ فناوری Wi-Fi می توان رایانه ها و دیگر دستگاه های دیجیتالی، مثل تلفن همراه، تبلت، دوربین دیجیتال، تلویزیون، چاپگر، و … را بدون سیم به یکدیگر متصل کرد و یا به عبارتی می توان  یک شبکه بی سیم ایجاد کرد.
 
البته روش های دیگری هم برای ایجاد شبکه بیسیم وجود دارد مانند Bluetooth.
برای ایجاد یک شبکه Wi-Fi غالبا از دستگاهی به نام Router استفاده می شود. اگر Router به اینترنت متصل شود می تواند اتصال اینترنت را در شبکه ای که خود ایجاد کرده به اشتراک بگذارد و دیگر دستگاه ها را نیز به اینترنت متصل کند. نکته ای که در این قسمت قابل توجه است این است که مدیریت شبکه ای که توسط Router ایجاد می‌شود در دست صاحب دستگاه است و او می تواند برای اتصال به شبکه رمز تعیین کند و یا تنها به دستگاه های خاصی اجازه دسترسی به شبکه‌ را بدهد. *Wireless Wireless تکنولوژی ارتباطی است که در آن از امواج رادیویی، مادون قرمز، به جای سیم و کابل، برای انتقال سیگنال بین دو دستگاه استفاده می شود. از جمله این دستگاه ها می توان پیغامگیرها، تلفن های همراه، کامپیوتر های قابل حمل، شبکه های کامپیوتری، دستگاه های مکان یاب، سیستم های ماهواره ای و PDA ها را نام برد.
تکنولوژی Wireless به کاربر این امکان را می دهد تا با استفاده از دستگاه های متفاوت، بدون نیاز به سیم یا کابل و حتی در حال حرکت از امکانات مختلف استفاده کنید. شما می توانید ایمیل های خود را بررسی کنید، اجناس مورد نیاز را خریداری کنید و یا حتی برنامه تلویزیون مورد علاقه خود را تماشا کنید. حتی بسیاری از کارها از جمله مراقبت های پزشکی به تجهیزات Wireless نیاز دارند.
امکانات Wireless به شما کمک می کند تا تمامی کارهای خود را در حال حرکت به سادگی به روز رسانی کنید. تکنولوژیWireless هر روزه در حال گسترش است تا بتواند علاوه بر کاهش هزینه ها، به شما امکان کار راحت تر در هنگام حرکت را نیز بدهد.
در مقایسه با شبکه های سیمی، هزینه نگهداری شبکه های Wireless  کمتر است. شما می توانید از شبکه های Wireless برای انتقال اطلاعات از روی دریاها، کوه ها و... استفاده کنید و این در حالی است که برای انجام کار مشابه توسط شبکه های سیمی، کاری مشکلی خواهد بود. امروزه بیشتر اسمارت فون ها قابلیتی دارند که علاوه بر اینکه به اینترنت بی سیم از طریق شبکه موبایل متصل می‌شوند، تبدیل به Router شوند و اینترنت را توسط شبکه Wi-Fi با دستگاه‌های دیگر به اشتراک می گذارند. این قابلیت را می‌توانید با نام های Wi-Fi Tethering یا Wi-Fi Hotspot در تلفن همراه خود تنظیم کنید.

  • یاسر موحدی راد
  • ۰
  • ۰

هک کلمه ای است با معنایی بسیار گسترده. رسانه‌ها دوست دارند آن را یک چیز وحشتناک معرفی کنند که توسط آدم های باسواد و معمولا دارای نیت منفی استفاده می شود و کسانی که چندان از ماجرا سر در ...

هک کلمه ای است با معنایی بسیار گسترده. رسانه‌ها دوست دارند آن را یک چیز وحشتناک معرفی کنند که توسط آدم های باسواد و معمولا دارای نیت منفی استفاده می شود و کسانی که چندان از ماجرا سر در نمی آورند فکر می کنند هکر یک موجود خطرناک و بدذات است که اگر بخواهد می تواند به هر اطلاعاتی دسترسی پیدا کند.

هک کردن در دنیای امنیت کامپیوتر، به معنی پیدا کردن نقاط ضعف امنیتی یک سیستم و استفاده از آن برای نفوذ به آن سیستم است. عقیده عمومی این است که انجام اینکار نیاز به سواد کامپیوتری بالا دارد ولی واقعیت امر تا حدی متفاوت است. یک هکر ممکن است با داشتن سواد خیلی خیلی بالا بتواند چیزهایی را در سیستم ها کشف کند که پیش از این توسط دیگران دیده نشده ولی در اکثر موارد چنین هکری سوادش را صرف دزدیدن اطلاعات نمی کند. کسانی که به سراغ دزدی اطلاعات می‌روند (که سود مالی و اعتباری کمی هم دارد) معمولا کسانی با سواد بسیار کمتر هستند که از ابزارهایی که نفر اول ساخته، استفاده می کنند. خود هکرهای حوزه امنیت کامپیوتری برای تفکیک کردن این گونه‌ها از یکدیگر، از اصطلاحات مختلفی استفاده می کنند که در اینجا با هم نگاه سریعی به آن می اندازیم. البته پیش از آن لازم به ذکر است که برای برخی از هکرهای واقعی (از جمله اریک ریموند) کلمه هکر کلمه‌ای ارزشمند است که اطلاق آن به دزد اطلاعات، درست نیست. این افراد اصرار دارند که برای اشاره به کسانی که بدون سواد فقط به دنبال دزدیدن اطلاعات دیگر یا آزار بقیه هستند باید کرکر نامیده شوند.

هکر کلاه سفید



هکرهای کلاه سفید، کسانی هستند که به سیستم ها نفوذ می کنند اما بدون نیت بد. دلیل کار آن‌ها معمولا بررسی امنیت سیستم ها است – چیزی که در جامعه امنیت کامپیوتری به آن تست نفوذ می گویند. این افراد ممکن است با شرکت های قراردادی برای کشف نقاط ضعف سیستم آن‌ها ببیندند و تلاش کنند تا با رعایت کلیه اصول «هک اخلاقی» به سیستم آن‌ها نفوذ کنند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این تلاش برای نفوذ محدود به اینترنت نیست و ممکن است آن‌ها سعی کنند با تلفن زدن به یکی از کارمندان و جا زدن خود به جای رییس شرکت، پسوردهایی را به دست بیاورند یا حتی طناب و قلاب در دست بگیرند و شبانه سعی کنند به سرورهای دسترسی فیزیکی پیدا کنند. در دنیای امنیت داشتن دسترسی فیزیکی به یک سرور برابر داشتن تمام احتیارات روی آن سرور است.

هکر کلاه سیاه



هکر کلاه سیاه در مقابل هکر کلاه سفید قرار دار و کسی است که برای سود شخصی یا نیت‌های غیراخلاقی دست به نفوذ به سیستم‌ها می‌زند. این همان شخصیتی است که معمولا در فیلم‌های هالیوودی و رسانه‌ها از هکر به نمایش گذاشته می‌شود. معمولا بخش بزرگی از این نفوذ وابسته به اشتباهات انسانی کاربران است. مثلا انتخاب سال تولد یا شماره تلفن به عنوان پسورد دعوت یک هکر کلاه سیاه است به نفوذ به یک سیستم. دوران طلایی این هکرها دهه هشتاد میلادی بود که سیستم‌های کامپیوتری تازه در حال گسترش بودند اما امروزه اقتصاددان‌ها تخمین می‌زنند دیگر کسی نمی‌تواند از این راه دارای درآمد قابل قبولی باشد و با پیشرفت سیستم‌های امنیتی، دیر یا زود این افراد دستگیر و دچار مشکلات جدی خواهند شد.

هکر کلاه خاکستری



خاکستری ترکیبی است از سیاه و سفید. یک هکر کلاه خاکستری معمولا چیزی بینابین هکرهای کلاه سیاه و کلاه سفید است. برخی از آن‌ها در اینترنت چرخ می‌زنند و وضعیت امنیتی سایت‌ها و سرورهایی که به آن می‌رسند را چک می‌کنند اما فقط به نیت یاد گرفنت چیزهای جدید یا کنجکاوی‌های فنی. این افراد گاهی با کشف یک مشکل، آن را به مدیران سیستم مورد بررسی اطلاع می‌دهند و حتی گاهی پیشنهاد همکاری برای حل مشکل را نیز با این گزارش همراه می‌کنند.

هکر نخبه



هکر نخبه یا الیت، هکری است که در بین هکرهای دیگر اعتبار اجتماعی بالایی دارد. این فرد معمولا مشکلات امنیتی تا به امروز ناشناخته را کشف می‌کند و با گزارش آن‌ها ثابت می‌کند که واقعا به چیزی دست پیدا کرده که پیش از این ناشناخته بوده. آپدیت‌های سیستم‌عامل‌ها معمولا محصول کشف و گزارش مشکلات توسط این هکرها هستند.

بچه اسکریپتی



در مقابل یک هکر واقعی، بچه اسکریپتی کسی است که با دانلود و اجرای برنامه‌ها و اسکریپت‌هایی که افراد باسواد نوشته‌اند سایت‌های با امنیت ضعیف و دارای مشکلات ایمنی شناخته شده را پیدا کرده و به آن‌ها نفوذ می‌کند. این بچه‌ها معمولا سواد چندانی ندارند اما دوست دارند هکر به نظر برسند. خطر اصلی که این افراد را تهدید می کند «جلو افتادن از خود» است. آن‌ها می‌توانند صفحه اول یک سایت مشهور که سرورهایش را به روز نکرده را به روز نکرده را با اجرای یک برنامه یا پیروی از چند راهنمای اینترنتی که در دسترس همه هستند عوض کنند و با اینکار در اطرافیان این احساس را به وجود بیاورند که آدم با سوادی هستند و در نتیجه دیگر هیچ وقت فرصت یا جرات پیدا نکنند که مفاهیم شبکه و کامپیوتر و سیستم عامل و ایمنی را از مرحله مقدماتی یاد بگیرند. سر و صدای این آدم‌ها معمولا بیشتر از سوادشان است.

نوب



نوب یا نیوبی یا n00b کسی است که تجربه ای در هک ندارد. یک نوب ممکن است به سمت بچه اسکریپتی شدن سوق پیدا کند و هیچ وقت از هک چیزی نفهمد یا ممکن است با برخورد به جامعه‌ای خوب، شروع به یادگیری مفاهیم از پایه بکند و بعد از مدتی به یک هکر واقعی و حتی یک هکر نخبه تبدیل شود.

هکر کلاه آبی



هکر کلاه آبی کسی است که خارج از یک شرکت مشاوره ایمنی، در نرم افزارها به دنبال باگ‌های امنیتی می‌گردد و آن‌ها را گزارش می‌کند. معمولا شرکت‌ها برنامه‌هایی را که نوشته‌اند برای مدتی در اختیار این افراد می‌گذارند تا مشکلات احتمالی امنیتی آن قبل از عرضه به بازار کشف و حل شود.
هکتیویست

این اصطلاح ترکیبی است از هک و اکتیویسم (فعالیت اجتماعی). هکتیویست‌ها هکرهایی هستند که برای اعلام و تبلیغ عقیده‌شان شروع به هک می‌کنند. هک آن‌ها ممکن است به شیوه یک بچه اسکریپتی و مثلا با هدف تغییر صفحه اول یک سایت دولتی به شعار دلخواه این افراد انجام شود یا واقعا نفوذی باشد به یک سرور به منظور دسترسی به اطلاعات محرمانه یک دولت و انتشار آن به نفع دیگران یا حتی نوشتن یک برنامه برای دادن امکانات به افراد مختلف.

  • یاسر موحدی راد
  • ۰
  • ۰

تاریخچه اینترنت

دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که  چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند  بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.  

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را  همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند.  پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند
Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1]     قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.

برنامه موزاییک محصول تلاش دانشجویان و استادان بخش "مرکز ملی کاربردهای ابر کامپیوتر " در دانشگاه ایلینویز امریکا بود. برای نخستین بار موزاییک امکانات اشاره و کلیک (به وسیله موشواره) را فراهم کرد. کاربران می توانستند صفحه های وب (web page) یا مجموعه ای از متن و گرافیک را کنار هم بگذارند تا هر کسی که میخواست آنها را بتواند روی اینترنت ببیند. وقتی با موش واره (Mouse) روی کلمه ها یا تصاویر خاصی که هایپرلینک(Hyper Link)نامیده میشد کلیک میکردند برنامه موزاییک به طور خود کار یک صفحه دیگر باز میکرد که به کلمه یا تصویر خاص و کلیک شده اختصاص داشت. بهترین بخش این سیستم آنجا بود که هایپرلینک ها می توانستند به صفحه هایی روی همان کامپیوتر یا هر کامپیوتر دیگر اینترنت با خدمات وب اشاره کنند. صفحه های وب هر روز متولد میشدند و مفهوم موج سواری یا Surfing روی وب متولد شد. اواسط سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بود صفحه های جدید وب که شامل همه چیز از اسناد دولتی تا مدارک شرکت ها و مدل های جدید لباس بود در سراسر دنیا چندین برابر شد. موزاییک و جانشینان آن مانند Navigator محصول شرکت " نت اسکیپ " اینترنت را از قلمرو علمی به میان مردم آوردند. طبق آخرین آمار 51 درصد کاربران بعد از سال 1995 وارد این محیط شده اند. میلیون ها انسانی که از اینترنت استفاده میکنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند. امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند.رشد روز افزون آن و ساده تر شدن استفاده آن همچنان ادامه دارد. هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت های سازنده برنامه های اینترنت بیشتر میشود.با آنکه بعضی از عاشقان اینترنت آن را نوعی شیوه زندگی میدانند. در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است ولی بیشترین مصرف آن پست الکترونیکی یا همان e-mail است که یکی از ابزار های ارتباطی کارآامد به شمار میرود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز میکنند و منتظر میمانند تا شخص فرصت خواندن آنها را پیدا کند.

وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.


تاریخچه اینترنت در ایران

سال ۱۳۷۱: تعداد کمی از دانشگاه‌های ایران، از جمله دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه گیلان، توسط مرکز تحقیقات فیزیک نظری و از طریق پروتکل UUCP به اینترنت وصل می‌شوند تا با دنیای خارج نامه الکترونیکی رد و بدل کنند.


سال ۱۳۷۲ :در سال 1372 هجری شمسی ایران نیز به شبکه اینترنت پیوست. نخستین رایانه ای که در ایران به اینترنت متصل شد مرکز تحقیقات فیزیک نظری در ایران بود. در حال حاضر نیز این مرکز یکی از مرکزهای خدمات اینترنت در ایران است.مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات،‌ بعنوان تنها نهاد ثبت اسامی قلمرو [
ir.] در ایران به رسمیت شناخته می‌شود. این قلمرو مشخّصه تعیین شده برای هویت ایران در فضای اینترنت است.


سال ۱۳۷۳ : مؤسسه ندا رایانه تأسیس می‌شود. پس از راه‌اندازی اوّلین بولتن بورد (
BBS)، در عرض یک سال نیز اوّلین وب سایت ایرانی داخل ایران را راه‌اندازی می‌کند. همچنین، این مؤسسه روزنامه «همشهری» را به زبان فارسی در اینترنت منتشر می‌کند، که این اوّلین روزنامه رسمی ایرانی در وب محسوب میشود. در همین سال بدنبال اتصال به اینترنت از طریق ماهواره کانادائی «کد ویژن» (Cadvision)، مؤسسه ندا رایانه فعالیت بازرگانی خود را بعنوان اوّلین شرکت خدمات سرویس اینترنتی (ISP) آغاز می‌کند.

سال ۱۳۷۴ :مجلس ایران تأسیس شرکت «امور ارتباطات دیتا» تحت نظر شرکت مخابرات ایران را تصویب می‌کند و مسؤلیت توسعه خدمات دیتا در سطح کشور را بطور انحصاری در اختیار آن شرکت قرار می‌دهد.


سال ۱۳۷۷ :پروژه یونیکد در ایران با قرارداد شورای عالی انفورماتیک و همکاری بنیاد دانش و هنر واقع در انگلستان و با نظارت و مدیریت فنّی دانشگاه صنعتی شریف تحت عنوان «فارسی وب» آغاز می‌شود. هدف پروژه این ست که با گنجاندن کامل و جامع الفبای فارسی در استاندارد یونیکد، نشر فارسی در کامپیوتر، مخصوصاً اینترنت و وب، استاندارد شود و اصولاً مشکل قلم (فونت) های غیر استاندارد موجود در نرم افزارهای ایرانی حل شود.

  • یاسر موحدی راد